V roku 1740, keď boli Spojené štáty ešte trinástimi kolóniami, rodina Boehmovcov prvýkrát dorazila do Ameriky odhodlaná žiť koloniálny sen. O štyridsaťosem rokov neskôr sa...
„Akhtamar“ – pomenované podľa legendy o láske krásnej princeznej Tamar k odvážnemu mladému mužovi, ktorý kvôli nej každú noc dobýval drsné vody jazera Van. Vytvorili preto výnimočnú zmes z viac ako...
Dictador je exkluzívny kolumbijský rum s históriou siahajúcou až do 19. storočia. Základom je jeho dôsledná výroba a recept, ktorý prísne stráži rodina Parra – tretia...
Tento destilát najvyššej kvality nadväzuje na povestnú ovocinársku tradíciu slovensko-moravského pomedzia už z čias Márie Terézie. Stal sa symbolom dolín Bielych Karpát, aj celého trenčianskeho...
Cassissee Creme De Cassis je vysoko kvalitný likér z čiernych ríbezlí, pôvodom z oblasti Dijon vo Francúzsku. Pre prípravu tohto likéru sú použité francúzske bobuľoviny Noire de Bourgogne a Royal...
Na pripomenutie si 200. výročia Haciendy Santa Teresa v roku 1996, Alberto Vollmer Herrera, člen 4. generácie rodiny, vyzval spoločnosť, aby vyvinula rum, ktorý by dokázal využiť to všetko...
Na vysvetlenie tradície našej rodiny v oblasti inovácií je náš 15-ročný výraz vytvorený technikou propagovanou naším sladovým majstrom a jeho teplé, korenené príchute sú...
Whisky Isle of Jura 10 rokov, je ľahká a svieža a v jej aróme nájdeme náznak morskej soli a tiež mandľové a korenené tóny. Jej chuťový charakter je ľahko rašelinový, sladový a sladkastý.
Pôvodný recept sa datuje do obdobia pred prohibíciou. Keďže ide o kombináciu ich vlastnej ,,single malt“ whiskey a ľahšej obilnej whiskey, je pre ňu charakteristická bohatá, hladká, hrejivá chuť....
Nový Old Pulteney whisky likér! Jeho názov pochádza z ďalekého severovýchodného ostrova Škótska, z pobrežia Caithnessu. Sladový likér Stroma pochádza z nórskeho „ostrov v potoku“, ktorý tiež...
Vyrobený na základe takmer storočnej tradície maceráciou byliniek, obohatený o výťažky z čajových lístkov a ovocia. Výsledkom je lahodná, vyvážená a bohatá chuť, ktorá je umocnená zrením v dubových...
Vonia po čerstvých jahodách, ktoré sú cítiť tiež v chuti a perfektne dopĺňajú horkastú chuť rastlinných zložiek, tzv. botanicals. Svieže tóny citrusových plodov potom pomáhajú dotvoriť skvele...
Veľmi zložitý začiatok... Už v roku založenia , teda 1898 pálenicu prevzala konkurenčná pálenica Longmorn, aby ju iba o 2 roky neskôr zachránil pred bankrotom veľkovýrobca Pattison....
Je intenzívne aromatický koňak, ktorého kvetinový a ovocný profil s tónmi dubu, korenia a vanilky pochádza zo starostlivého výberu eaux-de-vie odrážajúcich typické chute Terroir, z ktorých niektoré...
Hodvábny na začiatku, s príjemnými arómami medu a sušeného ovocia. Má sýtu medenú farbu a okrúhly a korenistý charakter. Vo vôni je veľmi atraktívny. Na začiatku je veľmi hladký...
Od roku 1926 ju nazývajú ,,Invincible“ (,,Neporaziteľný“). ,,Viking Ship“ (vikingská loď) je symbolom mladého dobrodruha (Jens Reidar Larsen) a jeho cesty. Od svojho uvedenia na trh v roku...
Dokonalé priateľstvo medzi Jamajkou a Trinidadom. Výsledkom je výnimočný, elegantný a dobre vyvážený rum – chuťovo aj vekovo najvyzretejší spomedzi rumov Compañero. Nie je dosladený ani dofarbený,...
Tento gin podporuje dedičstvo pôvodnej ,,London Dry“ receptúry. Je destilovaný v malých dávkach so štyrmi originálnymi bylinami. Pridávajú sa celé čerstvé grapefruity, pomaranče, limetky a kvety...
Bol to zmysel pre históriu, ktorý viedol k vytvoreniu kolekcie limitovanej edície Glenfarclas The Family Casks – to všetko vďaka predvídavosti Georga S Granta. Kolekcia zahŕňa základný charakter...
Hruška Williams – Baza čierna „Hollermandl“ je tradičné tirolské jedlo z varených plodov čiernej bazy a nakrájanej hrušky, ktoré sa často podáva ako príloha k dezertom. Toto „Hollermandl“ je...
Tento mezcal vyrába 4. generácia rodiny Mezcaleros v Oaxace. Agáve sú 100 % Espadin, pestované tiež v mexickej Oaxace. Vyrába sa remeselnou metódou. ,,Piñas“ sa po zbere rozdelia a uvaria – 4 až...
Maraschino dodnes vyrábané podľa špeciálnej receptúry, ktorú vytvoril Girolamo Luxardo v roku 1821. Začiatkom každého leta sa zbierajú čerešne maraska – ,,Luxardo marasca“. Uložia sa do...
Pravý trstinový rum, ktorý vzniká z vysoko kvalitnej cukrovej trstiny v Dominikánskej republike v oblasti San Pedro de Macorís. Pri výrobe sa využíva tradičná výrobná metóda Solera, ktorej...